Pizza Bolognese

de Angelica in Pizza, 10 Oct 2013 | 8169 vizualizari

 

Preferata noastra:)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -500 gr. faina
  • -1 lingura zahar
  • -20 gr. drojdie
  • -1 lingurita sare
  • -25 ml. ulei
  • -300 ml. apa calduta
  • Sos bolognese:
  • -400 gr. carne tocata
  • -150 gr.sunca presata
  • -200 gr. hribi sau alte ciuperci
  • -100 ml. lapte
  • -1 ceapa
  • -1 morcov
  • -1/2 telina mai mica
  • -3 rosii proaspete
  • -300 ml. suc de rosii
  • -1 ardei
  • -2 catei de usturoi
  • -ulei de masline
  • -sare, piper, nucsoara, oregano, busuioc, cimbru
  • Mai avem nevoie de:
  • -ketchup Univer
  • -200 gr.cascaval
  • -frunze de busuioc proaspat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Bolognese:

Aluat:

1.Punem intr-un vas mai mare faina cernuta si sarea.

2.Dizolvam drojdia in putina apa, punem zaharul si amestecam pana la omogenizare.

3.Turnam lichidul peste faina si incepem sa framantam usor turnand treptat cate putina apa.Trebuie sa obtinem un aluat cu o consistenta elastica, dar in acelasi timp pufos.

4.Adaugam uleiul si mai framantam energic inca o data pana totul este bine incorporat.

5.Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea la dospit pana isi dubleaza volumul.

6.Dupa acest timp rasturnam aluatul din vas pe masa de lucru si il rupem in 2 bucatele egale.Le dam o forma rotunda si le lasam sa mai stea la dospit inca vreo 15 minute.

*Intre timp pregatim sosul bolognese asa:

1.Punem intr-o cratita putin ulei de  masline, apoi adaugam ceapa taiata cubulete marunte.

2.O lasam 2 minute pana devine stravezie, dupa care adaugam cateii de usturoi rasi, ardeiul taiat marunt, morcovul si telina date prin razatoare, sunca presata taiata fasii fine si in final, ciupercile taiate cubulete.Lasam totul sa se caleasca la foc mic pana se inmoaie, cam 5-8 minute.

3.Adaugam apoi carnea tocata si cu o furculita desfacem carnea in bucatele cat mai micute.

4.Adaugam laptele si lasam sa fiarba la foc inabusit pana lichidul scade.

5.Punem apoi rosiile fara pielita taiate cubulete marunte, sucul de rosii si toate condimentele adica, putin cimbru, busuioc, nucsoara, oregano, piper si sare dupa gust.

6.Acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc mic pana carnea se patrunde, lichidul scade si se formeaza un sos grosut.

*Asamblare:

1.Cand aluatul este dospit si sosul este gata, pudram masa lejer cu faina si intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie potrivit de groasa, dupa care o asezam intr-o tava de pizza.

2.Ungem toata suprafata cu ketchup, apoi punem sos bolognese peste tot.

3.Radem cascaval si dam tava la cuptor, la foc mediu-iute pana pizza este bine rumenita.

4.Servim pizza fierbinte cu busuioc proaspat deasupra si cu ketchup Univer.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Angelica 1

10.10.2013, 11:45

adry88,diaconta,laurenta daniela,MotanLaOale,Anett,Lavinia,Rocsi, multumesc frumos fete dragi!
Va pup!

Corinuta 1

10.10.2013, 13:37

excelenta!

Alina26 1

10.10.2013, 15:54

super!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu mozzarella